Vendée Globe

OM DE 4 JAAR : DE VENDÉE-GLOBE-RACE!

Het begin- en eindpunt van deze wedstrijd is de badplaats Les Sables d'Olonne in de buurt van de camping le Puits Rochais in de Vendée.

De Vendée Globe, een wereldberoemde zeilwedstrijd

Sinds 1989 varen sinds 1989 elke vier jaar zo'n twintig monohull-boten de wereld rond voor een race van ongeveer honderd dagen. De voorwaarden? De deelnemers varen in hun eentje, zonder hulp en zonder tussenstops! Een wereldberoemd evenement waarbij de schippers zich slechts een paar microsituaties permitteren om in goede fysieke conditie te zijn om de controle over de boot op elk moment weer terug te kunnen nemen. Ook tijdens de Vendée Globe staat de voedselkwestie centraal. Maar wat eten de zeilers tijdens de wedstrijd? Over het algemeen gevriesdroogde producten en vacuümverpakte maaltijden, zonder de kleine lusten van het dagelijks leven te vergeten, die helpen om hun geest altijd op peil te houden: chocolade, snoep of zelfs sardientjes in olie naar gelang de voorkeuren van elke persoon.

Het parcours van de Vendée Globe, start en finish in Les Sables d'Olonne!

De schippers varen de wereld rond via de volgende drie kapen: Kaap de Goede Hoop, Kaap Leeuwin en Kaap Hoorn. Ze steken dus de Atlantische, Indische en Pacifische Oceaan over en worden geconfronteerd met de natuur, wat hen soms zwaar zal vallen, vooral in de Zuidelijke Oceaan: regen, stormen, indrukwekkende golven en sterke winden kunnen met hen meegaan op hun lange reis. Eén ding is zeker: of het nu gaat om het herstellen van schade, het verzorgen van zichzelf of het opstellen van een vaarplan, al deze moedige zeilers zullen alleen op zichzelf moeten vertrouwen!

De Vendée Globe is dus een intense en bijzonder moeilijke race, ver van de rustige wandelingen aan zee vanaf de haven van Les Sables d'Olonne! Hierdoor zitten er vaak meerdere dagen tussen de aankomst van de 1e en 2e schipper. Alleen Michel Desjoyaux heeft twee keer de Vendée Globe gewonnen, in 2001 en 2009! Wie is de volgende?

 
Ontdek de Vendee vanaf de camping
Ontdek
De stranden
Ontdek
Les Sables d'Olonne
Ontdek
Boottochten
Ontdek
Puy du Fou
Ontdek
Handige links
Ontdek